2015-09-01 1984 瀏覽
周六中午12:30到達, 已經好多人, 幸好樓上的閣樓還有位, 同朋友研究完MENU就落ORDER.白色牆身樓底高, 閣樓都有空間感, 所以感覺幾舒服, 不過就嘈到好似街市甘, 冇法啦, 多人係甘既.服務都好好, 店員主動又nice. 而且不用加一服務費. FULL BREKKY ($118) :有煎蛋2隻 (可加錢轉其他煮法), 我就覺得應該轉炒滑蛋比較好味, 但就要加錢, 失望左d.煙肉2片, 唔係好乾好脆個款, 係油潤易咬又香既肉感. 有藤連住既蕃茄仔又甜又多汁.大咖姑厚身多汁濕潤好味. 腸仔幾惹味但普通d. 仲有2片好硬身既麥麵包, 冇烘過好難咬.反而想加點沙律菜, 清清油膩感.EGG BENEDICT W/SMOKED SALMON ($108) :水波蛋, 做法有點難度, 而呢度都做得好好, 又靚又完整. 荷蘭醬調得好好, 剛好可以掛在水波蛋上.煙三文魚好薄, 但就冇甘咸, 肥美油潤感, 有種好新鮮既感覺.仲有少見既bb菠菜, 還有西柚, 柑橘沙律, 食完冇甘膩, 好清爽好夏日feel.(奇怪的在麵包上, 係同FULL BREKKY一樣, 硬麵包....menu明明寫係bu

服務都好好, 店員主動又nice. 而且不用加一服務費.
FULL BREKKY
FULL BREKKY ($118) :

反而想加點沙律菜, 清清油膩感.
EGG BENEDICT W/SMOKED SALMON

menu明明寫係bun, 牛油麵包之類, 應該用鬆軟感既包....)
EGG BENEDICT W/SMOKED SALMON
睇下水波蛋煮得幾好. 蛋黃流出來, 太誘人啦.

由於同朋友分享, 每款一半, 已經好飽.

2015-08-29