2021-08-09 71 瀏覽
政府派咗錢, 梗係要去消費, 振興經濟, 諗起就食 “肉” 大增. 今次同老公去串 Grill. 入到去坐低, 職員就禮貌地問我地有無食過, 我地係第一次食, 於是佢就清楚地講解一次點樣 grill 法. 一層層的食物放在架上, 個爐係用發熱線, 將串燒放正在空隙位, 就會自動轉, 確保食物可以平均地燒到.食物種類繁多, 豬牛雞魚雜丸, 菇, 棉花糖, 雞蛋仔, 紫薯等, 不能盡錄. 在 menu 上揀了自己鍾意的食物就交給職員, 食物隔離有個時間提示顧客食物需要燒的時間, 認真夠細心 食材又夠新鮮, 燒到差不多可以食就揸蜜糖, 仲有調味料可供選擇.仲有汽水, 樽裝飲品任攞, 我就最意飲豆漿.最後每人有一杯雪糕, 有幾款口味可以揀, 正.我最欣賞就係睇下幅牆都知有乜食物可揀, 夠特別.

仲有汽水, 樽裝飲品任攞, 我就最意飲豆漿.

最後每人有一杯雪糕, 有幾款口味可以揀, 正.

我最欣賞就係睇下幅牆都知有乜食物可揀, 夠特別.