2022-07-11 148 瀏覽
現代人愈來愈懶,想燒嘢食又唔想起爐,拎住燒之後總會有朋友燒燶哂,於是比我搵到呢間自助BBQ嘢食全部都串好哂一串串,只需要放在自助爐度,佢就會自動旋轉,一定燒得均勻又唔會燶,一路傾計一路等佢自己燒完,就食得選擇方面應有盡有,牛、豬、羊、雞、海鮮、丸、菜等等,最特別嘅係有雞蛋仔&棉花糖燒到咁上下就要加d燒烤醬,避免燒得太乾,店舖提供大量調味料,有辣粉、孜然粉、燒烤醬等,燒多春魚燒好左之後就加調味粉,食落同在街檔賣嘅差不多,有部自助機燒得特別輕鬆芝士腸要小心會爆汁,食得肉多可以燒菠蘿、好快就燒好,燒雞蛋仔好有驚喜,好容易就燒到外脆內軟,好好味食飽仲有Häagen-Dazs 雪糕,揀左朱古力味&哈密瓜味,平時好少食哈密瓜味,食落清甜,仲有果肉