我好中意食日式野,又中意食海鮮,今年生日男友帶我去秋田食,仲 book 左 Edmond 添 ! 之前睇食評呢間唔錯,估唔到親身感受之後發現真係超正,有得食又有得玩!準時 8 點去到,當時已經有另一班客人係到,佢地 5 個人都係來慶生的,而生日果位個擺位會有個紅布識別的。因為行過來行到我好熱,坐低 Edmond 聽到我同男友講想像野,就推介我地試下個巨峰溝七喜,都幾好味,之後我地叫左熊本果個餐,同埋單點左個帶子。第一道:龍蝦見到佢燒果陣已經流哂口水,隻龍蝦好大隻,食落口時覺得好爽,而且味道唔太濃岩岩好,之後佢仲玩火添!第二道:飽魚好大隻飽魚呀 ~ 入口好爽完全唔韌 ~ 正 !第三道:帶子手掌咁大既帶子,三成熟 ~ 好鮮嫩 ! 第四道:鵝肝好厚身,夾埋法包食,鵝肝入口即溶完全唔覺得流。第五道:龍蝦面豉湯我平時係唔飲面豉湯的,但係用龍蝦頭煮既湯好鮮,我成碗飲哂。第六道:薄切牛分別試左三、五、七成熟,三成同五成一咬肉汁就出哂來,七成既好香口。第七道:超人炒飯食到呢個時間,明明已經飽,但係飯太香忍唔住清哂了。@_@第八道:炒野菜平時我好少食菜的(食肉獸),不過又係太香啦,爽口到不得了,又清埋。
第一道:龍蝦
第二道:飽魚
好大隻飽魚呀 ~ 入口好爽完全唔韌 ~ 正 !
第三道:帶子
手掌咁大既帶子,三成熟 ~ 好鮮嫩 !
第四道:鵝肝
好厚身,夾埋法包食,鵝肝入口即溶完全唔覺得流。
第五道:龍蝦面豉湯
我平時係唔飲面豉湯的,但係用龍蝦頭煮既湯好鮮,我成碗飲哂。
第六道:薄切牛
第七道:超人炒飯
食到呢個時間,明明已經飽,但係飯太香忍唔住清哂了。@_@
第八道:炒野菜
第九道:藍莓朱古力蛋糕
Edmond 送左生日蛋糕俾我地食,個蛋糕唔會好甜,幾好。

大大隻龍蝦
爽口飽魚