Morton's of Chicago

2017-08-09 4783 瀏覽
是日小妹生日 男友Book左Morton's 同我撐檯腳入餐廳時旁邊既員工一路同我講happy birthday感覺佢地有特登準備坐近窗邊位 都可以睇到少少海景 不過我覺得以酒店餐廳黎講算較人多 台之間距離較小台面一早放左印上我名同日期既Menu  坐左陣Waitress黎介紹下Menu佢拎住盤Steaks 介紹部位同肉質口感  講得幾仔細 服務值得讚點好餐就上洋蔥包 包上面有好多seed 聞落好香 好大個 再配上牛油  真係忍唔住係咁食Ocen Platters (serves Two)有生蠔 龍蝦 蝦  蟹肉  蟹腳  共5款 每樣都唔錯 不過 對比其他餐廳既海鮮拼盤 未算好吸引Crab cake 出面煎香左 切開入面其實都係蟹肉啖啖蟹肉 口感唔錯 推薦龍蝦湯 裹面有一舊龍蝦肉 幾好食不過個湯尾調有D苦 應該係落左太多酒關係個人唔太鍾意最後主角 Center cut prime ribeye 16oz本身想叫2個Steaks 不過 waitress 話叫一塊share 都夠Medium rare感覺似Medium肉味好濃裹面好腍 不個略嫌邊位煎得太乾 Steak 偏肥整體都幾好味
是日小妹生日 男友Book左Morton's 同我撐檯腳

點好餐就上洋蔥包

包上面有好多seed 聞落好香 好大個
 再配上牛油  真係忍唔住係咁食

Ocean Platters for two
Ocen Platters (serves Two)
有生蠔 龍蝦 蝦  蟹肉  蟹腳  共5款

不個略嫌邊位煎得太乾 Steak 偏肥
整體都幾好味 值得推薦

食哂所有course, 都8成飽

waitress 收哂碟就上甜品
 係檸檬梳乎里 哩個係生日送既 (唔記得影)
再幫我地影左張相 制成即影即有送返比我地

全程用餐其實都好輕鬆自在
餐廳會用好多小細節令成餐飯更有氣氛 相信好多人都係為慶祝節日而去
食物唔錯 但如果針對食物味道已然 未必係最好
個人覺得食氣氛同服務比較多