2022-10-14 80 瀏覽
朋友話之前黎食過好好味,所以我生日佢話已經BOOK左位帶我黎食,入到去舖頭裝潢簡約,餐廳以白灰色為主,環境靜靜地,感覺好舒服😌 在繁忙既鬧巿中添上一份寧靜,因為座位數目唔多,所以建議大家最好BOOK左位先。因為我好鐘意食牛同海鮮,所以一黎就點左個牛扒(和風慢燒紐西蘭肉眼扒),仲有Openrice 推薦既XO醬大蝦意大利麵同好多人都有POST既白酒忌廉汁煮貝殼鍋。個湯好味,係少左D,如果再大碗少少就更正。個蝦真係超得,又大隻又爽口,XO醬岩岩好,唔會好鹹,可能我比較鐘意食天使麵,呢個麵感覺略微有少少粗身左。睇下幾大隻,真係好正呀。(推介)味道岩岩好,唔會太生或太熟,咬落去唔會有渣,真心推介,但如果個牛再厚少少就更正。(推介)個白汁真係好正,呢個都一定要試,食之前要先食底個啲先,青口撈呢個汁真係無得頂。個包又勁好食,點汁一流,基本上叫左呢個鍋,最後只餘下一堆殼,啲汁係唔會有得淨。個蛋糕凍凍地,食落好似食緊雪糕咁,係有少少過甜,但店員知道我生日仲用朱古力醬唧左啲字同公仔,好靚,所以幫佢加左分。呢個好酸,用真檸檬整咁,但我朋友就好欣賞,仲話想食多個。最後餐廳待應好NICE好勤快,成日都會留意住
南瓜蔬菜湯
個湯好味,係少左D,如果再大碗少少就更正。
XO醬大蝦意大利麵

XO醬大蝦意大利麵個隻蝦
睇下幾大隻,真係好正呀。
和風慢燒紐西蘭肉眼牛扒
白酒忌廉汁煮貝殼鍋
朱古力生日蛋糕
檸檬雪巴
呢個好酸,用真檸檬整咁,但我朋友就好欣賞,仲話想食多個。

最後餐廳待應好NICE好勤快,成日都會留意住我地,一見到有需要就幫我地清碟或者換碟比我地(或者我地叫太多野食掛
),但感覺真係好好呀,下次我一定會再黎食,無論係個食物質素同服務態度都無得頂。
2022-09-21
生日