2022-11-10
今年爸爸生日話想食海鮮,我即刻醒起朋友曾經推介喺灣仔謝斐道有一間食海鮮超出名嘅喜記👍🏻,所以就即刻book位同爸爸去👍🏻嗰度嘅裝修比較有中國特色,同食海鮮嘅環境好襯😆而且佢嘅座位都幾舒適,同隔籬枱唔會好近👍🏻侍應嘅服務態度好好,而且上菜嘅速度都算快。呢樣嘢我哋都幾滿意👍🏻我哋叫咗個四人海鮮特惠套餐。呢個套餐都算幾抵食,有成八個餸,夠晒我哋一家四口食。我先講招牌醉鮑魚。有好香嘅酒味同鮑魚味。味道鮮甜爽口。完全食得出係用新鮮鮑魚浸嘅👍🏻。爸爸咬咗一啖之後已經不停講好食😆仲問可唔可以食多隻😆之後就試蟹油拍青瓜,呢個餸我都係第一次食。有好濃郁嘅蟹味,配埋清甜爽口嘅青瓜。食嘅時候有一種好清新嘅感覺👍🏻非常鮮味,食完濃味嘢之後,完全可以發揮到中和嘅作用。跟住就係到今晚嘅主菜避風塘炒辣蟹。佢嘅蟹非常新鮮,而且大隻。食落口嘅時候非常鮮味同啖啖肉👍🏻避風塘嘅口味有少少辣,但非常香口。完全唔會覆蓋左蟹肉嘅鮮味👍🏻呢個真係成晚嘅重頭戲👍🏻我哋都覺得好好味😋跟住另一個我覺得好特別嘅就係招牌蟹油炒麵。炒麵炒到好乾身,有好濃郁嘅蟹味👍🏻會令人忍唔住食完一啖有一啖🤤爸爸對一餐生日飯好滿意,仲話希望下年生日嘅時候可以
爸爸對一餐生日飯好滿意,仲話希望下年生日嘅時候可以再嚟食多次。今餐真係令佢有大滿足嘅感覺👍🏻