2018-01-19 43 瀏覽
今日我朋友話佢升左職加左人工,想搵間餐廳賀一賀佢,佢話搵咗間日本餐廳想試吓,咁佢就book咗位了。咁跟住想去openrice睇吓,原來價錢都有返咁上下,不過佢話請埋我一起去,咁我梗係一齊去試吓啦!嗰晚Book咗位去到零等候,坐低望望餐牌,看到都有很多刺身食同埋一啲未食過嘅日式菜式,咁今日老細不是我,全部都係我朋友order。🤣🤣最先上菜是刺身,我們點了活響螺刺身、深海詞語刺身、北海道海膽刺身及日本空運是鹽燒時令魚(但我忘記呢一條魚係乜嘢了),這些都十分新鮮,簡直是極品,在一般的日本餐廳是吃不到的。另外點了炸櫻花蝦及燒車海老,很香口,又有一個很正的,蟹肉甲羅燒,好像蟹蓋炒飯,但這些不是飯,是蟹肉。還有一個汁煮東風螺,很野味!最後,以一個茶潰飯作結!食完剛剛飽。總括來講,雖然平均每人要$800,但性價比高,食物品質十分高,這是一間值得一試的餐廳。