2021-07-21 42 瀏覽
朋友生日,佢話想過來試下呢間芝士雞鍋,反正我都未食過,幾個朋友就約埋一齊去食下👍🏻👍🏻😊😊Book 左3位6pm, 去到仲未有好多人,但差唔多7pm 就真係full house , 真係幾好生意。3個女仔都係第一次食,唔係太知點叫好,後來有姐姐同我地講,食個個雞煲係會加湯打邊爐嘅,咁我地就叫左半份雞,芝士揀左普通份量,係呀,其實我地都係會怕肥嘅🤣🤣來到嘅時候,其實半份都唔細份,個芝士又真係幾好食,完全唔漏,都幾香,啲雞都滑嘅,食完之後我地加左海鮮湯再打邊爐🤣🤣 本身其實可以加芝士湯,不過我地都係怕肥,好在加左海鮮湯都唔錯👍🏻👍🏻👍🏻 打邊爐我地叫左勁多嘢,因為唔知半份同一份嘅份量係幾多,問完個哥哥之後我地再決定個份量,不過來到先知中伏😅😅😅好似響玲咁,哥哥話半份係三條,一份係6條,咁我地3個人就叫左一份,點知。。。。一條打開仲大過條面巾😅😅😅😅😅 叫2個烏冬來左4個。。。真係不得了。。😅😅😅其實打邊爐啲食材都okay , 不過真係要留意下份量,食到人都反艇🤣🤣🤣