2021-01-16 2642 瀏覽
今日來呢間餐廳主要目的是為朋友慶祝生日,係openrice主要搵有冇餐廳有蛋糕送,希望可以又免費又靚haha!今次呢度訂座慶祝生日都有蛋糕送,但就放棄晚市88折優惠,由於慶祝生日係重點,而晚市88折需要以現金結帳,所以照揀蛋糕啦!不過揀左去到用餐前一日,都冇人打來問我地個甜品想寫咩字,於是就自己打去,就可以同店員講定想寫d咩字。去到餐廳當天,店員冇主動提起有蛋糕,可能怕同行友人聽到會破壞驚喜,去廁所個陣偷偷問店員,店員話準備甜品中,呢方面我覺得唔錯,真係會記得,而且唔會好唔識做咁同你確認多次要送甜品/問你上得甜品未講翻食野方面,有dinner set,包餐包同餐湯,餐包軟熟,好香garlic,湯都濃味好飲海鮮意粉個汁好好味,蝦、帆立貝、青口都不錯,蝦肉不霉,很彈牙,青口不腥,帆立貝口感也好軟殻蟹意粉汁同意粉都好味蟹有d細,不過好脆,也鮮甜比目魚,都幾大舊,皮好脆好香口,肉質鮮嫩又滑,不過就冇跟飯/意粉乜都冇,略欠一些Dinner set包餐飲最後,主角甜品要出現了,食晒野之後先開始整,都等左20分鐘左右甜品係tiramisu,比想像中好食,好creamy幼滑,唔會好苦,幾好味總結食物、

海鮮意粉

軟殻蟹意粉
汁同意粉都好味
蟹有d細,不過好脆,也鮮甜

Dinner set包餐飲

總結食物、服務、環境都不錯,價錢稍高,份量較少,唔係好飽
2020-11-26
生日