🔅我愛慢煮🔅上環🔅西餐🔅同男朋友想食餐好慰勞下佢過往一星期嘅辛苦,同埋想同佢食第一餐「燭光」晚餐,於是同佢臨時決定食「我愛慢煮」~⭐️ 12 小時慢煮紅酒香草燴羊後膝超吸引,慢煮令肉汁完全保留係肉入面,再烤香就補足左好多傳統烤法嘅缺點,唔會乾身~好推介~但無咩紅酒同香草味,但配上香草薄荷醬就好味道!⭐️ 安格斯西冷牛扒西冷慢煮會保留個肉汁好啲,無咁多油脂,所以我哋今次就試西冷~我覺得個肉味溫和嫩滑啲,煎香左個熟度亦控制度!好味,但未去到驚豔同埋其實肉眼同T Bone價錢差距少,但叫羊又叫t bone又好似太heavy~下次黎試試 t bone! ⭐️香烤BB露荀嫩口露荀好難搵,今次就好好食,仲有豐富調味,做配菜剛好~⭐️ 比利時手工啤酒餐廳有豐富手工啤收藏~我地叫左麥啤同修道院啤,仲有白啤~麥啤麥味豐富,幾適合配meat heavy嘅一餐!我愛慢煮 (普慶坊)網上訂座即賺Rice Dollars 網址: https://s.openrice.com/QrbS0sKq900~uDmSIAw地址: 上環普慶坊18號地下G2號舖電話: 24680090=====================
🔅我愛慢煮🔅上環🔅西餐🔅

⭐️ 12 小時慢煮紅酒香草燴羊後膝

⭐️ 安格斯西冷牛扒

⭐️香烤BB露荀
嫩口露荀好難搵,今次就好好食,仲有豐富調味,做配菜剛好~

⭐️ 比利時手工啤酒

我愛慢煮 (普慶坊)
網上訂座即賺Rice Dollars
地址: 上環普慶坊18號地下G2號舖
電話: 24680090
=====================
#西餐 #拍拖好去處 #上環黃店 #黃色經濟圈 #黃店 #上環美食 #西餐 #慶祝 #和好 #情侶好去處 #情侶 #kazyyhki #kazyywestern #kazyysteak #kazyylamb #hkig #hkfood #hkfoodie #hkgirl