2020-05-08 45 瀏覽
黎開上環 記得朋友推介過「我愛慢煮」就黎幫襯下~ 黎呢間舖頭都要小小腳骨力 因為要行斜路或者樓梯路上黎 不過都好 郁動下再食野更滿足🤭 入到去先有職員幫我地探熱 有做好防疫措施 仲送左兩支搓手液 呢度地方唔算太大 但都叫有兩層 因為行幾級樓梯就係另一個area 雖然係下午茶時間去 但都算full👍🏻 teatime 仲有八折添 我叫嗌左牛板腱扒同烤豬仔骨 兩個都係餐 有薯條 沙律同野飲 啲薯條熱辣辣 食落外脆內軟 又唔會油 好好味!而沙律就正常發揮 但值得一讚係佢嘅芝麻醬落得好充足 啖啖沙律都有味 至於牛扒都好味 好淋身好有牛味 夠juicy 下午茶黎講份量都唔細 而豬仔骨就幾有驚喜 烤到好香 食落都好淋 入味之餘唔會太鹹 餐飲我地嗌左一杯水果茶一支手工啤 水果茶熱情果味好重 飲落唔太甜 好fresh好健康 而手工啤就麥味 不過都算易入口 今次黎到冇雞 所以下次要黎試下啲雞嘅菜式!
同烤豬仔骨
2020-04-20