2018-11-27
因為生日想食好嘢就決定嚟呢度食一餐好嘅!我地閒日lunch time嚟食,餐廳入面人唔多,正正可以俾我地係寧願中享受呢一餐😌今次係我第一次食omakase食之前會問我地有無咩唔食,同行友人有海鮮敏感,所以我同佢食嘅嘢會有少少唔一樣,但我地都一樣叫左15件嘅套餐茶碗蒸,好滑,有我喜歡嘅魚仔😁😁😁而呢杯好似海草嘅,叫水雲,第一次食😂有少少酸酸,好開胃嘅前菜🥰芥末係新鮮架,完全令我對芥末改觀!刺身已經加左適量嘅醬油,所以唔需要加任何嘢師傅話呢個八爪魚花左唔少功夫,唔單止要時間醃,仲要人手揼佢揼到淋曬,完全唔係平時食嗰啲八爪魚咁實!仲好入味!!壽司影左一件之後唔得閒再影啦😂😂😂因為掛住同師傅傾計 同埋唔想手機食先,因為太好味!!😂望住師傅一件件咁整,咁用心,會令人更加想食真啲,哈哈😄到我最期待嘅畫面啦!我嘅至愛!!!!好新鮮呀,逐粒逐粒係我口卜卜卜咁爆開!油香味好濃😌係初戀呀!😭 好好味呀!!!我另外一樣至愛🤤🤤🤤🤤🤤滿滿架!海膽好鮮甜!!!!完全唔捨得食完!今餐飯好滿意!!!好想生多次日去食多次😹😹😹食材好新鮮!環境好舒服,份量又食到好飽!
就決定嚟呢度食一餐好嘅!
今次係我第一次食omakase
茶碗蒸,好滑,有我喜歡嘅魚仔😁😁😁