2023-03-05 453 瀏覽
Detour ☕️評分:🌕🌕🌕🌕🌑渣車經過西營盤第一街既小咖啡店,沒有太華麗既裝修,卻多了一份簡約清新✨決定停下腳步點份早餐慢活周末,Detour價錢較相宜,店客人流都唔少呢~ •Cortado ☕️Corado 是西班牙語 “shortenedl,意思是小小一杯,比濃縮咖啡espresso多1倍量,由2/3的espresso加上1/3的熱牛奶沖制而成,由濃郁嫩滑既咖啡開始新一日☀️•Fresh Mint Tea 🍵 薄荷葉茶上枱是一整壺上,配上filter自行倒落小杯,飲一口是清新嘅薄荷香,有點detox 既感覺 ✅•Salmon, Labnel, Dill, Sourdough w. Egg 🐟酸種面包由天然發酵,味道濃郁及帶有嚼勁的口感,配上煙三文魚及半熟蛋伴碟,刁草提上清香 💯
Detour ☕️

評分:🌕🌕🌕🌕🌑