(非會員)
2006-03-09 15 瀏覽
今日去食lunch先講食物,叫左一個無鍚排骨飯,唔錯,滷得好鬆化,不過凍凍地,扣左分。一個走油扣肉烤麩。可能就OL關係,太瘦,冇晒肉味,得調味個味,烤麩唔係咁入味,不過都尚叫可口。但係食既途中,發生左兩件事。雖然唔關我事,但我決定以後都唔會黎食。有一位客人入黎問兩位要等幾耐,老板娘問佢幾多位,佢話兩位,咁老版娘竟然答到「兩位,有檯就比你」咁果位客人就問大概幾多張檯到,老版娘加強語氣話「有位比你就比你啦,問咁多做咩,你都見張張檯都有人啦,我特登唔比位你啊....%^$##$#^%$# 」鬧到個客出門口都唔停口。成間舖嘈晒,我亦都感到好討厭,有冇搞錯啊,咁既老板都得???過左一陣,有兩個客入黎,話三位,咁我對面有兩個位空左,老闆娘就指住我話,「佢就快食完走架啦,你地兩個坐住先啦」我心諗,你冇野啊?!!?? 我仲爭碟扣肉喎!!!果兩個客坐低左,叫左野食,另一邊有四人檯走左,門外亦都冇客等緊位,咁佢地就同伙記講,話不如換果邊檯。老板娘一個箭步出黎話「你地三位丫麻,佢走左咪有位囉,換咩檯啊? 你地而家得兩個人,無啦啦話三個要換檯,你地D人成日就話換就換,到我有四個客咁點算啊? 你比檯我啊?? 冇
今日去食lunch

老板娘一個箭步出黎話「你地三位丫麻,佢走左咪有位囉,換咩檯啊? 你地而家得兩個人,無啦啦話三個要換檯,你地D人成日就話換就換,到我有四個客咁點算啊? 你比檯我啊?? 冇得換,我知你地D人架,成日都扮人多坐鬆D......%^$@#%#$%」亦都係唔停咁咁鬧,鬧到第三個人終於出現,結果老板娘係叫個伙記「換換換,你同佢地換飽佢啦」.....

真係大開眼界!!! 原來咁做生意都得既!!!
真係你幾好食都假,咁既態度,我一定唔會幫襯佢....