前排同朋友去左奧海城行,加上佢住大角咀個頭,佢話有間台灣野好正,好有台灣feel,因為有些店員應該係台灣人,所以我地就過去個邊食嘢啦。其實都唔難行,係滙豐中心個邊沿直路行一兩個街口左右到去到埃華街,門口好揚眼,所以好易見到。我地去到時大約7點幾,入面都開始坐滿,加上呢家疫情關係,每枱不能坐太多人,好彩早少少去,遲少少去都要等位,同埋keep住出外賣,生意幾好,呢家嚟講都咁多生意,肯定佢味道好食,不過因為都多人等位,所以未必可以坐得耐,讓其他人可以有得入坐。我地揀左一個紅燒牛肉麵、炸排骨便當、芋泥芝士肉鬆蛋餅、黑糖珍珠鮮奶同鳳梨綠茶加珍珠。飲品好快有得飲,亦係天氣咁熱的恩物,鳳梨有少少酸酸地甜甜地咁,好似用新鮮菠蘿汁沖出嚟,係夏日消暑佳品。黑糖珍珠鮮奶唔算太甜,而且珍珠好QQ,好彈同幾有咬口。之後個排骨便當塊豬扒都幾大塊幾正,飯底係肉燥飯,帶點麻油香,而且便當配料都不少,即使係配菜都好好食。紅燒牛肉麵的牛肉都太太塊,而且都有三塊,炆得好腍,好入味,雖然個湯清清地,個牛味好足,有啲似清湯牛腩咁,加上配返啲小棠菜,可以balance返個麵,唔會好似齋食肉咁。芋泥蛋餅真係一流,可以用心心眼嚟形
黑糖珍珠鮮奶唔算太甜,而且珍珠好QQ,好彈同幾有咬口。
芋泥蛋餅真係一流,可以用心心眼嚟形容,芝士係可以拉到絲,而且份量唔少,芋泥軟腍腍,好香芋頭味,加埋芝士同肉鬆一齊食,真係好正,唔好睇少佢係小食類,但其實份量都大份。