2019-08-26 145 瀏覽
最近去咗間好有意義嘅Cafe,成間Cafe入邊有成十幾隻🐱🐱,全部都係流浪貓咪。店主真係愛貓之人,可以比浪浪有一個容身之所。成間Cafe嘅設計都係日式,所以座位都係榻榻米,連裝修都好和風,每個角落都係打卡嘅靚位。收費頭一個鐘都係$68,之後每個鐘$38,每個鐘都會包一杯飲品,又或者可以叫野食抵消番嗰個鐘嘅價錢,價格都好合理。呢度所有貓貓都可以自由走來走去,顧客可以同佢地合照,有d仲肯俾你抱住影相,真係好窩心。我哋叫咗個小食拼盤,有薯角、雞塊等等,份量都幾多。提拉米蘇千層蛋糕🍰食落去甜而不漏。白桃烏龍茶飲落清新怡人,抹茶鮮奶好香濃,而且個杯仲好得意係貓貓圖案。咁多🐱🐱陪伴一齊下午茶,心情都靚晒。場地除咗好多貓貓擺設之外,仲有一啲貓貓製品可以比大家買,店主會將部份收益捐比「深水埗喵喵喵」義工團體,可以幫助浪浪搵到自己嘅屋企,推廣領養。係貓奴嘅你一定要黎試吓!

係貓奴嘅你一定要黎試吓!