2024-05-18 119 瀏覽
今日去咗廟街行街,諗住搵嘢食,點知比我睇中咗一間越南餐廳,食咗一個好豐富好滿足好好食嘅越南菜,入邊個餐牌好多選擇,一入門口都已經覺得餐廳裏面好友越南嘅風味,好有越南風格嘅裝修,於是上網搜尋,都見到好多客人推介呢一間話好好食,於是就入去試吓,點知真係好有驚喜,打開個餐牌,超級多選擇,一個係Samsung牛肉湯河粉,同埋我叫咗一個河內蝦仁米紙卷,我見到附近餐桌嘅人都點了這款食物,所以一時時,點知真係好好食,牛肉好彈牙,仲有個湯底一定要選擇係牛骨湯,味道好濃郁,加埋個河粉浸咗,真係朔晒啲汁,好好食,仲有叫咗個紅豆冰,真係好好飲啊,紅豆都好多,睇得出廚師真係好有心思呀,而且呢度嘅豬軟骨都係柔軟又爽口,真係牛肉湯麵嘅首選啦,真係一路讚一路覺得好好食,超級專業水準