2019-09-30
生日成家人食飯,我地想食中菜,睇咗好幾間,決定嚟「大都烤鴨」,見到網上有啲負評,但想同大家講,我地食過又覺得幾好食喎!😳即刻講下招牌菜「北京烤鴨」我哋五個人叫咗半隻,食完都覺得好滿意。雖然每人得兩三塊唔係好夠喉,但係塊塊都好高質,個烤鴨好嫩滑,外脆內軟,好有鴨味,連埋個夠晒薄嘅皮,加上唔同嘅配料,只蘿蔔絲、青瓜絲、蜜瓜、京蔥、仲要加上自家製嘅京醬,口感非常之好,暫時係我係香港食過最好食嘅片皮鴨啊!🥰🥰之後要介紹嘅就係「江南松子魚」食落去甜甜酸酸,好開胃,個魚炸得好好食,再用上新鮮嘅菠蘿,盡顯心思!🤣另外我哋將個片皮鴨嘅肉,整咗做肉碎,配埋芝麻餡餅,將餡料放入餅入邊,連埋一齊食,口感好豐富,一方面食到鹹鹹地嘅鴨肉,另一方面食到香脆嘅芝麻餅🥳我會將呢間中菜推介俾大家,價錢方面唔算好貴,嘢食亦都好高質,暫時食每一樣野都有好嘅水準!😆👍🏻