2024-01-21
開心星期天,姐姐請食 brunch,仲要係高級餐廳,中環的 A Lux,$738/位的呀!因為全部都係高質食物,道道精彩,到而家仲回味無窮!記得先在OpenRice平台上訂位,享八折。從來未嚟過都爹利街,就係有盞油燈長樓梯打卡嗰度,餐廳就喺街頭。入去環境超靚,又現代又輝煌!先送上新鮮麵包,有三款選擇。呢個套餐嘅特別之處係頭盆任食,主菜如果揀咗燒肉眼,都係任食,質素唔錯,牛魔王的美夢!無限點的開胃頭盆包括魚子醬酸醬煙三文魚、鵝肝醬多士、水牛芝士沙律、巴馬火腿蜜瓜、法式乳蛋餅。鵝肝醬多士超正,鵝肝醬很滑,夾蘋果醬超好食;巴馬火腿蜜瓜新鮮甜美,我唔客氣啦,追加呢兩款。揀咗龍蝦意大利粉,次次都係,挑啲蝦膏出嚟撈勻意大利飯食,味道非常濃郁,必點。主菜揀咗羊架,肉嫩。甜品揀咗芝士拼盤,最鍾意佢配埋杏脯及合桃,甜甜地平衡芝士鹹。最後飲一杯 Latte。
先送上新鮮麵包,有三款選擇。
主菜揀咗羊架,肉嫩。
最後飲一杯 Latte。