2023-11-23 43 瀏覽
今日同朋友去左旺角食日本嘢 , 之前上網見到人哋話呢間環境舒舒服服 食物都唔錯 所以就同佢食吓 😆旬彩會席御膳 總共有七道菜前菜.小食裏面有蛋糕仔,合桃同魚仔合桃同魚仔就加咗少少醬料 甜甜地 魚仔本身就鹹鹹地 食落幾開胃🤤 蛋糕仔就清淡嘅甜 唔會太heavy 特選刺身三點赤蝦 鮮甜同大隻拖羅應該係最肥嗰隻拖羅好香好肥美 帶子鮮甜大粒 上面仲有啲三文魚三貫壽司盛合首先有一個杯仔 裏面有海膽三文魚子象拔蚌然後壽司飯 刺身嘅份量好多海膽好甜 🥰 另外有一嚿三文魚壽司上面有一啲黑色嘅醬汁本身以為係黑松露醬 但係識落酸酸甜甜似係一啲藍莓醬 都幾可以解咗三文魚油香嘅膩👍🏻吞拿魚蓉手卷紫菜趣卜卜 似係包之前有燒一燒精選爐端燒三品翠玉瓜,雞軟骨,豬腩肉條味都幾適中 唔會太鹹 翠玉瓜就用牛油燒, 所以食落都好香 仲好Juicy 🤣 同我自己出邊BBQ 燒出嚟嘅效果完全唔同 😂😂😂我自己成日燒到好乾 🙊唐辛醬烤手羽先見到佢最近好似有出新嘢所以就每人嗌左一隻試吓唐新醬 都真係幾辣 幾惹味 鍾意辣嘅可以試吓 日式蜂巢手羽先呢一款就甜甜地加咗蜜糖燒 雞軟骨同豬腩肉加咗少少檸檬汁 都好好食 雜錦天婦羅有蔬果同埋

旬彩會席御膳 總共有七道菜

前菜.小食
裏面有蛋糕仔,合桃同魚仔
蛋糕仔就清淡嘅甜 唔會太heavy

吞拿魚蓉手卷
紫菜趣卜卜
似係包之前有燒一燒

精選爐端燒三品
翠玉瓜,雞軟骨,豬腩肉
唐辛醬烤手羽先
呢一款就甜甜地加咗蜜糖燒

雞軟骨同豬腩肉加咗少少檸檬汁 都好好食

雜錦天婦羅
有蔬果同埋蝦🍤
炸粉不會太厚, 而且係新鮮炸出嚟

滑蛋牛肉丼(細)
佢用咗壽喜燒醬汁,所以味道甜甜地
雖然話份量係細,但係真實份量係都幾大🤣

三品御膳
朋友就嗌咗呢一個
份量都非常大
有一個赤蝦刺身,同埋刺身粒沙律菜 開下個胃
仲有一個刺身
裏面係有海膽三文魚子吞拿魚蓉 蟹肉 同埋一個玉子
海膽真係超級新鮮 😆 其他材料都好新鮮 ,玉子燒就偏甜 食落去可以中和下其他魚生嘅鮮味 下面嘅飯亦都係壽司飯!

甜品 綠茶雪米糍

呢間餐廳食物質素幾高
而且我覺得佢服務態度真係值得一讚 💯雖然第一次嚟但係d staff 又會主動同我傾吓偈問我覺得食物點 🤣 香港餐廳普遍我都好少見
環境仲要都幾靚 同朋友仔坐下傾吓偈一流
2023-10-31