趁而家天氣涼返啲,要去食返個暖笠笠嘅打邊爐😝 估唔到火焰麻辣雞煲真係有火焰效果,有得睇有得食🤭✨ 雞肉沾滿晒雞煲醬汁,香噴噴,啖啖肉。而且火候適中,肉質都仲仲係保持嫩滑嘅。我地叫細份(2-3人份量),份量都好夠食。今次叫左Bb辣,麻同辣咪都都好突出,個醬汁真係好加分!後面加左湯打邊爐,因為本身雞煲醬汁好濃厚,個湯都唔會淡茂茂。我地叫左手打五寶拼盤、澳洲牛舌。有5 款丸,分別係鯪魚、和牛、豬、蝦、墨魚,感受到手打肉既威力,超級彈牙爽口。我比較鍾意墨魚、蝦、同牛丸。蝦丸真材實料,入邊真係有一粒粒嘅蝦肉,唔係d啲hea hea急凍肉丸。而澳洲牛舌都有驚喜,牛味重,油脂分佈均勻,好似食緊肥牛咁。追加左清熱銀菊露,清熱潤喉,解下辣。整體食物質素唔錯,新鮮好味,閒日夜晚都好多人食,最好book定位🥸
趁而家天氣涼返啲,要去食返個暖笠笠嘅打邊爐😝

追加左清熱銀菊露,清熱潤喉,解下辣。