2023-07-18
打邊爐使我快樂👼🏻 一年四季都係打邊爐嘅好日子🍃 好鍾意挑戰特別野,特登揀咗啲自家製,其他餐廳比較難搵到嘅食物試試🤤🦀火焰沙白蟹鍋 $328 🤤店員先加入芫荽🌿 炒到沙白同蟹香噴噴,再加入清酒點火,最後加入清湯。湯底帶點海鮮風味,微微嘅辣勁同酒香,又唔會蓋過配料嘅味道。沙白多汁,蟹肉新鮮,唔錯👍🏻🦀自製黑松露蟹肉餃 $68一入口係十足嘅黑松露味道,裏面有一絲絲蟹肉,加上係自家製出品,有誠意。-🦀手打鹹蛋黃蝦丸 $52 🤤手打丸都係打邊爐主角之一!口感彈牙,蝦味濃郁,新鮮!中間有少少鹹蛋黃醬,對我嚟講比例啱啱好,唔會太濃太鹹,可以encore嘅菜式!🦀花雕醉滑牛 $128🦀水晶滑牛 $128到底有幾鍾意食滑牛,先會叫咗兩份🤭 份量多,適合多人分享。牛肉分別加人花雕酒及蛋液,花雕帶有酒香,蛋液就口感更順滑,各有特色。
🦀火焰沙白蟹鍋 $328 🤤
🦀自製黑松露蟹肉餃 $68