2020-02-01 1006 瀏覽
約咗兩個朋友喺尖東食晚飯,唔想打邊爐韓燒食到咁heavy,想食少少之後去第二度飲杯野傾下計,於是揀咗間好近尖東地鐵站嘅韓式烤雞,比較健康又冇咁熱氣。我哋叫咗一個韓式雞蛋卷同埋果味蒜香烤雞。韓式雞蛋捲分量十足,上面有兩種醬汁分別係茄汁同埋芥辣醬。味道層面豐富左好多,又唔會蓋過雞蛋嘅香味,而且同其他配料嘅味道都好夾。呢個係我食過數一數二最好食嘅韓式雞蛋卷,下一次一定要試埋韓式粉絲雞蛋卷!之後上埋果味蒜香烤雞,服務員好細心,事前就放低幾個膠手套比我哋,不過我哋想環保啲,所以冇用比翻佢地。個烤雞雖然唔係炸,但不失香脆嘅口感,外皮好香脆而且裏面嘅肉質相當嫩滑有肉汁,酸酸甜甜加埋蒜頭嘅香味好配合,如果配埋啤酒一齊食就最好啦!
韓式雞蛋卷
果味蒜香烤雞