2020-02-15 369 瀏覽
✨ 今日Herm姐約埋成班friend 去打冷,越多人越可以嗌多啲野食🤤🤤 呢間陳儀興我細細個就聽過呢個名啦,但係食就未食過。✨ 潮式獅蚶👧🏻 呢碟獅蚶係陳儀興嘅secret menu,食開嘅就一定會必點。獅蚶用咗唔同嘅醬料醃製,食落口有少少嘅酒味同辣味,一啲都唔腥,仲要好易上癮🤤。✨ 滷水鵝肝、鵝腸👧🏻 打冷必點當然會係滷味,Herm姐不嬲都好中意食滷水豆腐,滷水汁唔鹹得黎又好入味,調教得幾好。再者,鵝腸包滿住脂肪,真係食完真係要減肥😂😂。✨ 避風塘炒蜆👧🏻 呢味餸係個friend 特別點嘅,朋友仔最中意食蜆肉。呢個避風塘風味配落蜆肉真係好夾,嗰啲香蒜辣椒再配埋鮮甜嘅海鮮,真係食極唔停。✨ 水煮牛👧🏻 Herm姐最中意就係食辣野,呢個水煮牛就最啱我口味啦。每一塊牛都好嫩口好滑,份量仲要好多添。😍✨ 避風塘炒蟹👧🏻 打冷當然要必嗌避風塘風味嘅野食啦,炒蟹超級惹味而且有好多炒蒜放面。炒蟹仲夠多肉同蟹膏,真係會食到lamlam脷。
✨ 潮式獅蚶
✨ 滷水鵝肝、鵝腸