2024-04-28 112 瀏覽
惹味健康餃子店今次去咗間食咗好多年嘅餃子舖。就係位於屯門嘅<手作餃子專門店(松苑)>,叫咗個每次都會食嘅‘’鮮肉冬蔭功香辣水餃”我用咗唔同嘅角度去分析一下今次嘅餐飲體驗。份量:佢有分六隻或者九隻,而佢每一隻水餃都好大隻,所以我自己嚟講食六隻就夠飽,如果六隻唔夠飽,亦都可以加面。味道:細細個就食呢一間手作水餃舖,咁多年來個味道都冇變到,依然係非常之好味。另外啊,佢嘅冬陰功餃嘅酸辣平衡十分之出色,非常之啱香港人進食。肉餡好新鮮,唔會太鹹亦唔會太油,另外佢堂食會跟一個湯,嗰個湯就包閉啦,就係淮山花膠豬骨老火靚湯(無味精)。每次飲呢個湯,都覺得有家的味道,湯入邊仲有好多紅蘿蔔添。另外啊,佢哋嘅自家製菜譜亦相當好食。上餐速度:迅速店員態度:良好店內環境:親民交通地理:便利付款方法:可八達通人均消費:$40Wifi:沒有改善方案:沒有下次希望繼續食冬陰功湯餃。
惹味健康餃子店

我用咗唔同嘅角度去分析一下今次嘅餐飲體驗。

上餐速度:迅速
店員態度:良好
店內環境:親民
交通地理:便利
付款方法:可八達通
人均消費:$40
Wifi:沒有
改善方案:沒有

下次希望繼續食冬陰功湯餃。

鮮肉冬蔭功香辣水餃
鮮肉冬蔭功香辣水餃