2017-12-10
每次星期六日夜晚經過呢到一定大排長龍。今日咁岩朝早出開尖沙咀,食lunch時間條人龍短勁多,即刻急急腳行過去排隊!大約等左兩三個字,就有位喇!成日15,16拉麵食唔食辣好,一嚟好驚辣得滯,二來有好驚得個辣字,冇咗豬骨湯味。但結果都揀辛🤣黎到見到個豚肉係厚切,仲會好擔心會好似食擦子膠咁,因為試過另一間食拉麵嘅,啲肉硬到呢。。唔知呢一個d肉一咬就鬆開,勁好味!而且肥膏同埋肉嘅分布都平均,唔會覺得齋食肥豬肉。讚呀!個湯辣得來好開胃,而且仲係有豬骨湯嘅味道,配埋啲蛋同拉麵,隻蛋仲要係成粒,唔係切開一半,一流🤤另外,信洲蘋果梳打好香蘋果味,個味一啲都唔假!個口感好rich😂真係好似有蘋果果容既感覺。原來枝梳打有50%既蘋果果汁,咁唔怪得知咁香蘋果味🤤今次真係唔使去日本都食到一個好好味嘅拉麵☺️值得再食過!
今次真係唔使去日本都食到一個好好味嘅拉麵☺️值得再食過!