2017-04-02 186 瀏覽
平時放工成日經過哩間店,喺廚窗望入去都係黑炆炆乜都見唔到,淨係隱約見到d橙黃色燈,感覺好似幾浪漫咁💞 可惜係未有男伴,所以哩日就同個愛吃既老友一齊黎食啦!French onion soup...其實平時去食西餐都好少飲到洋蔥湯,多數都係忌廉湯同羅送湯,頂多有周打魚湯。今次見有洋蔥湯就一於試下先!湯上面放左一塊芝士多士,多士就算放左喺熱湯表面,食落都仲係好脆口,芝士量好足,啖啖芝味嫁👄湯入面有好多洋蔥好足料,不過就咸左少少。Lobster risotto... 廚師將龍蝦拆哂肉,咁就唔洗我地自己動手喇!龍蝦size唔係好大,不過就幾鮮味。risotto吸收左龍蝦既味道,質感比較適合香港人。US prime rib eye... 哩塊肉眼扒望落平平無奇,其實佢好鬼正!叫左medium,廚師控制火喉岩岩好👍 肉嫩又有肉汁,最重要係有濃郁既牛肉味!

French onion soup
French onion soup