GREEN

2019-06-01 1608 瀏覽
幾年前開始就很喜歡黎Hotel icon的Green鍾意呢度嘅環境&氣氛,而以酒店質素黎計,呢度既性價比亦相當高呢度既Dinner set好抵,4個人每人叫左1個Set Dinner。首先講講個前菜,海鮮塔配魚子醬,魚生有三文魚,吞拿魚同甜蝦,唔算好肥美,不過係新鮮的,不過不失。至於扇貝,鮑魚,海蝦同螺,正常Buffet水準,配上4種醬汁,加埋魚子及脆多士,呢個前菜好滿足每客Dinner可以揀Salad/湯,是日嘅湯係扁豆雜菜湯,我就揀左三文魚凱撒沙律,見到朋友揀嘅湯好淺色,感覺就麻麻...覺得好水好淡。而沙律當然好正常,配上兩片煙三文魚,十分開胃。一向都幾鍾意呢度嘅麵包,如果係咁啱出爐嘅時候熱辣辣仲好食,今日兩款都各有特色,一如以往好味,如果客人有需要亦可以refill。主菜有三款,魚,羊架及意粉。我哋4個嗌咗兩份魚,兩份羊架,由於我唔食羊嘅關係,朋友話d羊唔騷幾好食,魚亦都好滑,配以打得好滑嘅薯蓉,Nice!!呢度既set dinner可以無限Refill飲品,有白酒,紅酒,cocktail,mocktail,氣酒俾客人選擇。最後客人可以選擇甜品,呢度嘅afternoon tea不
幾年前開始就很喜歡黎Hotel icon的Green
每客Dinner可以揀Salad/湯,是日嘅湯係扁豆雜菜湯,我就揀左三文魚凱撒沙律,見到朋友揀嘅湯好淺色,感覺就麻麻...覺得好水好淡。而沙律當然好正常,配上兩片煙三文魚,十分開胃。一向都幾鍾意呢度嘅麵包,如果係咁啱出爐嘅時候熱辣辣仲好食,今日兩款都各有特色,一如以往好味,如果客人有需要亦可以refill。主菜有三款,魚,羊架及意粉。我哋4個嗌咗兩份魚,兩份羊架,由於我唔食羊嘅關係,朋友話d羊唔騷幾好食,魚亦都好滑,配以打得好滑嘅薯蓉,Nice!!呢度既set dinner可以無限Refill飲品,有白酒,紅酒,cocktail,mocktail,氣酒俾客人選擇。最後客人可以選擇甜品,呢度嘅afternoon tea不嬲都好出名,所以甜品當然亦都唔差,絕對值得一試
揀咗榴槤,玫瑰,朱古力同芒果蛋糕,賣相都好靚,大家都好滿意呢一餐!

生日
  • 海鮮拼盤