2023-09-02 102 瀏覽
今晚同朋友去試元朗試吓特別野,係一間食土耳其野嘅小店,位置十分方便,喺輕鐵站附近,沿住天橋行好方便,門口裝修好有心思🇹🇷❤️我哋一入到去,就欣賞吓店內裝修,簡單來講十分有異國風情,未坐底眼睛已經先大吃一餐,尤其係天花版所掛的特別燈光裝飾及牆身掛畫😍😍因為朋友唔太食得辣,所以叫左兩杯飲品,兩款炸野,一款卷餅,一款沙律同埋兩款烤餅。飲品分別為芒果乳酸同原味乳酸,芒果乳酸味道係酸中帶微甜,原味乳酸則有陣淡淡嘅酸奶味,感覺清新🥭🥛兩款炸野分別為土城炸魚件同脆皮鮮奶卷。土城炸魚件外脆內軟外加酸奶醬同薄荷醬,令炸野少一份油膩,而脆皮鮮奶卷入口即溶,奶味濃而突出。卷餅為烤野雞肉卷餅,外面用錫紙包住保持温度,卷餅外皮薄而內裏有雞肉同蔬菜,比例太約為2比1,令到卷餅有鮮嫩亦有清新,而且肉汁豐富🫔沙律為我哋唯一叫嘅一款辣野,土耳其辣雞沙律,原本以為會好辣,但係食落只係微辣而夠濃味,口感同顏色豐富,令人食指大動,再搭配印度烤餅同蒜油烤餅,食到滿足而好飽🥗值得一讚係枱上嘅三款醬汁,分別係酸奶醬、薄荷醬同辣醬,我哋都有試過,味道豐富而且各有特式,特別一提嘅係三款醬汁一拿上手係微凍嘅,再加上特式牙籤筒同酒精抹手液,

值得一讚係枱上嘅三款醬汁,分別係酸奶醬、薄荷醬同辣醬,我哋都有試過,味道豐富而且各有特式,特別一提嘅係三款醬汁一拿上手係微凍嘅,再加上特式牙籤筒同酒精抹手液,證明店家嘅用心同對客人用餐體驗嘅堅持。

2023-08-29