2020-02-21
1912 瀏覽
不知不覺又到一年一度嘅情人節, 好感激我嘅情人又忍受多左我一年 🤣🤣講返正題, 今次book左係單點平D嗰面, 一樣有歌聽有表演睇, 不過場Show就當然無另外嗰邊咁長啦, 嗰邊嘅價錢大概係1600至1700蚊一位Set menu. 氣氛好好, performer同客人嘅互動足夠, 唔會話淨係食餐飯咁... 當晚叫左幾款唔同野食share, 香檳, 白酒再紅酒就一定走唔甩喇 🍾🥂🍷各款菜式唔會話有好誇張嘅擺碟, 但係味道係屬於中上嘅!1) 青口 - size適中, 煮嘅時間啱啱好, 入口啖啖鮮嫩2) 黑松露芝士火腿三文治 - 味道, 香氣, 都好唔錯! 但係我比教偏向無煎(或者炸)得咁脆保持返面包嘅口感!3) 洋蔥湯 - 夠晒濃味🤤 正! 兩個人share一碗啱啱好, 一人獨享晒可能會愈飲愈咸🤭4) 燉牛仔配中東米 - 正正常常5) 海鮮意粉 - 海鮮配料夠多, 醬汁濃郁好味, 可惜我覺得面就偏軟...6) 牛柳鴨肝 - 生熟啱啱好! 肉質軟嫩, Portion都幾大份!總括黎講, 食物質素, 服務質素, 餐廳環境, 以喺單點呢面黎講性價比係高嘅!!
各款菜式唔會話有好誇張嘅擺碟, 但係味道係屬於中上嘅!
4) 燉牛仔配中東米 - 正正常常