2021-04-28 469 瀏覽
好鐘意去西營盤高街呢區,因為有好多特色嘅小店同cafe. 襯放lunch time 想放鬆一下,揀左呢間小店坐下嘆杯咖啡黎個light lunch.雖然細細間舖,但都坐得幾舒服幾chill ☺️一場黎到當然要試下佢啲特色咖啡啦我揀左morning call, 外觀好吸引,cold brew 有d 茶味好fruity好香好易入口,面果層d 咖啡泡好細滑,飲完覺得好清新又提神!朋友揀嘅hojicha latte, 好香又唔會太甜。野食款式唔算太多,輕食為主。我地揀左ham and cheese panini同埋truffle mushroom panini兩款都好好食,外層好脆又香口,個包真係好好食!特別鐘意黑松露同菇果款,好香又夠熱!本身驚唔夠飽,但呢兩個panini 都好足料,差d 食唔落個甜品!最後黎個basque burnt cheesecake. 燒過嘅cheesecake 真係好難抗拒,軟綿綿嘅芝士奶香,唔會好膩,就算幾飽都可以秒殺😂下次黎要試埋gelato 雪糕先得!

雖然細細間舖,但都坐得幾舒服幾chill ☺️
一場黎到當然要試下佢啲特色咖啡啦

朋友揀嘅hojicha latte, 好香又唔會太甜。

野食款式唔算太多,輕食為主。

我地揀左ham and cheese panini

同埋truffle mushroom panini

下次黎要試埋gelato 雪糕先得!

2021-04-28