2016-11-13 836 瀏覽
其實食過好多次,今次特登寫食評係因為上次去左其他分店食,發現水準差好遠😵😵所以要特別寫黎讚下cwb店,真係好好食一個人食左碗原汁牛肉麵(粗麵,加酸菜)🐂、一口鹽酥雞、加杯冬瓜茶✌🏾️牛肉麵嘅牛肉肥瘦適中,又夠腍,湯又夠味,粗麵夠晒咬口😁之前試過配幼麵,覺得都係粗麵好食d😍呢個牛肉麵好有台灣的味道😙鹽酥雞經過調配,比較岩香港人口味😁因為台灣炸野好中意再加調味料/香料調味,好多時台灣嘅鹽酥雞就有d甜味,但其實我覺得好怪😲小王嘅鹽酥雞係無嗰種味,炸得夠香口👍🏻本人表示岩晒我口味😋冬瓜茶就甜左d啦,但都好飲過貢x,x腳亭嘅😂之前飲過洛神花雪梨茶🌸,就酸酸地,唔太甜,好好味😁