2025-05-27 722 瀏覽
今晚去咗寶林呢間新開嘅韓式烤肉店,環境幾舒服,裝修有啲韓式風味,幾有feel!我哋叫咗個二人餐($368),真係食到好滿足!🤤首先,個老太太特色肥牛,肥瘦比例啱啱好,肥牛入口即溶,油脂豐富,但係唔會太膩,配埋佢哋個秘製醬汁,簡直係絕配!😋 鳳梨牛肋條就更加特別,牛肋條嘅肉質嫩滑,帶有少少嚼勁,同鳳梨一齊燒,酸酸甜甜,好解膩!🍍厚切三筋肉真係幾厚,但係燒完之後都唔會韌,肉汁豐富,好有口感!👍 秘制豬頸肉醃得幾入味,肉質爽脆,唔會太乾,燒完之後仲帶少少焦香,好好味!🐷 秘制雞腿肉都一樣醃得好好,雞肉嫩滑多汁,唔會乾柴,好juicy!🐔杏鮑菇就係我哋嘅配菜,燒完之後好香,口感爽脆,吸晒啲肉汁,好滋味!🍄 海帶湯就係個暖胃之選,湯底清甜,海帶滑溜,飲落去好舒服,可以中和一下食肉嘅油膩感!🥣總括嚟講,呢間烤肉店嘅肉質新鮮,醃製得宜,而且份量都幾多,性價比高!服務態度都幾好,環境又舒服,係同朋友聚餐嘅好選擇!推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️