2021-12-15 2406 瀏覽
睇完梅艷芳早場就來幫襯, 入座時已接近一點,  職員通知可以食到三點 (十二點入座的話等於食足三粒鐘)環境 : 一點大約七八成滿, 安排了我們坐最小的二人枱, 入面仲有好多四人枱的, 但我們第一次來, 就沒有要求轉位.招呼 : 落單後不用太久就有得食, 收碟都好快手.食物 :大部份都係手機點餐, 出面仲有些小食, 甜品, 飲品係自取的.凍海鮮只有熟蝦, 青口, 正常水準,  還有些沙律菜, 沒有拎 日式冷盤例如八爪魚仔, 螺肉, 中華沙律,  那幾兜的汁都係杰撻撻的, 見到唔想拎.湯有面豉湯及乜乜羹, 兩款都可以不試.熱食幾乎無, 見到有牛角包, 雞翼, 仲有一盤麻辣XX都無拎.刺身相對較高水準,  帶子, 八爪魚, 甜蝦, 赤蝦, 這幾款都好食.吞拿魚, 睇落似中拖, 食落同赤身無分別, 無魚油的香味, 魚肉亦唔彈牙,  最大問題係有筋, 點了三次都係有筋的.壽司方面, 花之戀, 花之卷, 蟹肉蟹膏, 鮑魚, 有點的都唔錯, 細細件, 飯亦唔多, 一啖一件.其他點的熱食, 例如鮑汁花膠, 蒜蓉蝦, 燒鰻魚, 燒比目魚, 燒蝦都唔錯, 比較差的係 醉鮑, 焗扇貝, 都帶有腥味.最後,

招呼 : 落單後不用太久就有得食, 收碟都好快手.

食物 :
湯有面豉湯及乜乜羹, 兩款都可以不試.

比較差的係 醉鮑, 焗扇貝, 都帶有腥味.

最後, 自己整了杯咖啡, 叫了幾粒炸鮮奶球, 椰汁球, 作為總結, 兩小時都好足夠的.
埋單208元加一,  以230元來講, 性價表係好高的, 都值得再來試下佢的晚餐.
2021-12-14