1K
2022-06-18 37 瀏覽
嚟到長沙灣依間充滿東南亞風情嘅餐廳,味道非常正宗,性價比都幾高。星洲龍蝦喇沙摻摻 配鮮油咖央多士龍蝦肉好足,有半隻連埋大大隻鉗嘅龍蝦,肉質都幾爽彈。喇沙湯底除咗濃厚嘅蝦香味仲有惹味芳郁嘅香料,再滲出陣陣椰汁嘅香甜。鮮油咖央多士入面咖央甜而不膩,配上成寸厚嘅鮮牛油真係極邪惡,冰凍嘅牛油同熱辣辣嘅多士簡直係絕配。招牌海南雞飯 配雞雜冬瓜湯肉質嫩又滑,啖啖肉。最出色係個油飯,充滿油香,而且有香茅味,夠濕潤,但吾會油膩~今日天氣熱,冬瓜湯為我消暑解熱!參巴醬通菜通菜非常爽口、鮮嫩,配搭充滿馬來西亞特色嘅參巴醬辣得嚟帶有鹹香,非常刺激味蕾。脆炸鳳尾蝦春卷採用絲網般嘅春卷皮,感覺更加鬆脆,外露嘅蝦尾令菜式望落更加生動有趣,而且蝦肉都非常彈牙。雪糕斑斕奶茶 & 超冰凍椰青跟餐特色飲品只需加$12,椰青就加$28,熱辣辣嘅夏天飲返啖冰凍鮮甜嘅椰青,特別消暑解渴。斑蘭奶茶偏甜,不過加左雪糕,除咗當飲品當甜品都得!

星洲龍蝦喇沙摻摻 配鮮油咖央多士

招牌海南雞飯 配雞雜冬瓜湯