2018-06-24
朋友屋企附近新開咗一間任飲任食燒烤店,見啱啱有機會一大班朋友食飯,即管訂位試試😋新店開張就必定多人,星期三訂星期五都滿座,點知要順延一個禮拜再試😒星期六當日有朋友要放得晏,所以訂了8:30pm,點知都係一樣爆🈵️。原來入座,就會配上魚生拼盤及各款肉食一set。魚生唔係俾行貨,有連頭甜蝦、帶子、海膽,樣樣都算OK鮮甜,只係略嫌跟海膽嘅紫菜唔夠脆身。話明燒烤,主打嘅牛肉當然係大家嘅著眼點。牛肉有4、5款,和牛美國牛都有。肉質及口感嚟講,最好係牛胸腹及牛肋骨,肥中帶瘦,夠肉味;西冷唔係唔好,只係薄切得太勁,真係入口如風,對我呢啲食肉獸嚟講就無乜感覺。海鮮我本來唔太睇好,點知見到有鮑魚同喜之次,即管燒嚟試下。鮑魚入口爽脆,唔似cheap嘢,喜之次燒完甘香好味。朋友說喜之次屬貴嘢,唔係度度有得食。見佢係每兩個人跟一條就知應該係。食晒完整一round,當然就係自由時段。Encore 幾轉牛胸腹同肋骨啊,唔該!!甜品種類唔算多,只有切件蛋糕同雪糕。但係雪糕至係亮點所在,有回本嘅Moverpick,唔食返兩三杯,點會俾佢停。食完,啲Friend都呢餐有8分,回本貨種類都算多,各人食自己點嘅,以$400左
食晒完整一round,當然就係自由時段。
Encore 幾轉牛胸腹同肋骨啊,唔該!!
食完,啲Friend都呢餐有8分,回本貨種類都算多,各人食自己點嘅,以$400左右嚟講,算可以再encore。