2022-08-20
💛好味指數:4.5/5💛💜回頭指數:4.6/5💜將軍澳最吸引嘅台灣美食🤤次次諗唔到食乜嘢都會去將軍澳食桂花小幸😆最愛佢地嘅香濃奶茶,非常有台灣風味😍😍✅手工花枝丸麵配麻辣番茄湯,通常我會分開麻辣另外上,自己加嘅最啱辣度🤤番茄湯底味道濃郁🍅次次都係點呢款😂花枝丸好大粒,入面仲有墨魚粒🦑跟餐配咗滷水蛋同香濃奶茶,滷蛋夠晒入味👍🏻奶茶幾乎每次必點,奶茶嘅比例完美非常啱我口味🤤✅滷水牛肚牛肚非常入味,充滿滷水香味,份量非常多👍🏻可以點小小湯底啲麻辣醬更惹味😆✅台灣烤香腸台灣腸仔切開一片片方便我地share食,不過都係原條食個feel正啲😙✅鹽酥花枝丸朋友叫咗個鹽酥版試下,幾香口而且口感酥脆😋✅桂花雞翼桂花醬配雞翼好正😙類似蜜糖雞翼嘅概念,但係多咗桂花香🌼我將花枝丸點桂花醬食,原來都好夾😹大家可以試下💕✅黑糖珍珠奶茶$27比起香濃奶茶多咗珍珠同埋增加咗黑糖嘅甜味,如果鍾意飲黑糖味可以試呢款~自己比較喜歡香濃奶茶嘅比例🧋✅芝士奶蓋桂花烏龍茶$30叫多杯外賣返屋企飲,芝士奶蓋奶味偏濃芝士味唔算太出,烏龍茶味清香🍵📍 桂花小幸 (將軍澳廣場) (將軍澳)將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓133-135號舖
💜回頭指數:4.6/5💜
✅手工花枝丸麵
✅滷水牛肚
✅台灣烤香腸
✅鹽酥花枝丸
朋友叫咗個鹽酥版試下,幾香口而且口感酥脆😋
✅桂花雞翼
桂花醬配雞翼好正😙類似蜜糖雞翼嘅概念,但係多咗桂花香🌼
我將花枝丸點桂花醬食,原來都好夾😹大家可以試下💕
✅黑糖珍珠奶茶$27
✅芝士奶蓋桂花烏龍茶$30
📍 桂花小幸 (將軍澳廣場) (將軍澳)
將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓133-135號舖