中意食和牛嘅唔該快啲save 底🥹‼️呢間超性價比好高既壽喜燒真係唔錯架 今次食嘅係晚市B餐 日本產A5和牛 $498/位套餐包左三款前菜、約120g 和牛、生雞蛋、白飯、炒飯、甜品 前菜自家製A5和牛餃子、洋蔥菠菜漬、炙燒A5和牛伴吞拿魚蓉飯團和牛選取熊本縣「和王」A5和牛✨下肩胛眼肉捲chuck eye roll油脂感同肉味比較平均 我個人幾中意呢款✨上肩里脊肉 zabuton 係稀有部位油花比較豐富 如果好意油脂感既食呢個就啱🤤牛肩胛骨後肉oyster blade 肉質柔軟嫩滑🥹肉質特別唔同肉眼 spencer roll有明顯的油花、但又有嚼勁 上肩胛肉shoulder blade肉質較結實 有嚼勁肩胛里肌(Chuck Tender)又名辣椒仔 因為形狀而名 係膊頭到腕嘅稀有位置 運動較多 肉質相對結實其實到時食個陣店員都會去詳細解釋返 食緊咩部位 食壽喜燒嘅同時又好似上左一堂咁😛中間隔住蔬菜嚟食 一嚟可以無咁膩、二嚟啲蔬菜都索左啲牛油香☺️其實去到最後已經好飽 但係炒飯掛滿蛋汁、香氣十足 都會想食埋佢😋😋 荔枝雪糕作甜品收尾 好香荔枝味 唔會太甜所以唔會覺得好膩

今次食嘅係晚市B餐 日本產A5和牛 $498/位

係稀有部位油花比較豐富 如果好意油脂感既食呢個就啱🤤

牛肩胛骨後肉oyster blade
肉質柔軟嫩滑🥹肉質特別唔同

肉眼 spencer roll
有明顯的油花、但又有嚼勁

上肩胛肉shoulder blade
肉質較結實 有嚼勁

肩胛里肌(Chuck Tender)

荔枝雪糕作甜品收尾 好香荔枝味 唔會太甜所以唔會覺得好膩
2022-09-27