2022-03-24 2568 瀏覽
呢間係尖沙咀嘅 omakase 餐廳🥢地點方便,💰性價比亦都唔錯,用膳環境溫暖舒適☺️,今日就試咗佢嘅午餐 omakase 😋。坐低一陣就奉上枝豆做🤤前菜,另外依家做 promotion 仲有 free 清酒🍶,而且佢仲有好多款清酒杯俾你揀來用,感覺幾細心☺️。盤右微酸嘅水雲☁️襯托住鮮味嘅海膽😍,入口好開胃🤤。盤中間嘅🐚螺肉肥美又鮮甜🥰,左邊嘅八爪魚🐙刺身又滑又鮮味😋。刺身🐟擺盤用色豐富🤩好靚!白身魚🐟包住肥美嘅😍拖羅同埋黃金飛魚子入口層次感豐富🤤。味道濃厚嘅海膽配埋鮮甜嘅🦀️蟹肉,兩重鮮甜在心頭🥰。北寄貝刺身🤩爽口鮮味,配合花穗紫蘇一齊食香甜😋美味。鯖魚🐟刺身鮮甜,上面仲鋪滿🤩木魚乾碎,鮮味 double up,食落去味道複雜有層次!食完刺身🐟之後再食食一件蕃茄🍅清一清口腔,就可以準備食下一道菜啦😘。磯煮鮑魚用咗鮑魚內臟做醬汁🥰,香濃鮮味,頂仲有少少🤏金箔做裝飾,賣相更顯矜貴🤩。拖羅卷入面有兩大件拖羅🐟,其中一件用🔥火炙過,外面再用一片🤩綠色嘅豆紙同埋一片🤤紫菜包住,入口嘅時候豆紙同埋紫菜十分香脆(主因係中間嘅豆紙令到拖羅🐟同埋紫菜唔會直接接觸到令到紫菜軟化),拖羅🐟入口即化,🔥火炙過嘅油

刺身🐟擺盤用色豐富🤩好靚!

白身魚🐟包住肥美嘅😍拖羅同埋黃金飛魚子入口層次感豐富🤤。
味道濃厚嘅海膽配埋鮮甜嘅🦀️蟹肉,兩重鮮甜在心頭🥰。
北寄貝刺身🤩爽口鮮味,配合花穗紫蘇一齊食香甜😋美味。

拖羅卷入面有兩大件拖羅🐟,其中一件用🔥火炙過,外面再用一片🤩綠色嘅豆紙同埋一片🤤紫菜包住,入口嘅時候豆紙同埋紫菜十分香脆(主因係中間嘅豆紙令到拖羅🐟同埋紫菜唔會直接接觸到令到紫菜軟化),拖羅🐟入口即化,🔥火炙過嘅油香出晒嚟,冇火炙過嘅就好鮮甜,整體層次豐富又好味😋!
🔥燒帆立貝勁大粒😍,香口又鮮甜🥰,肉質結實有彈性😋。

呢度嘅壽司🍣飯用咗赤醋,味道比較有層次🤤,食材都好鮮味,其中我最鍾意右口魚🐟,輕輕🔥火炙過油潤🥰甘香又鮮甜😋!

蜆肉麵豉湯🥣好暖胃,蜆肉啱啱熟🥰鮮嫩香甜!

甜品🤤清清地,係士多啤梨🍓配千層蛋糕捲,入口即化😋而且唔會太甜膩。
午餐