酒店自助餐原來都可以性價比高 ~ Walter bistro 這家餐廳位於觀塘「假日智選酒店」,距離港鐵站僅5分鐘路程,好方便~不過提起最開心既係,最近大閘蟹當造,惠顧約~$400/pp的半自助餐,就可以享用人頭大閘蟹~座位幾寬闊,薄荷綠的裝潢很清新。△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽ △🔹◉半自助maincourse 半自助的部分,侍應先為我們呈上香煎魚排,魚肉十分嫩滑;至於另一款西冷牛扒,幾厚身、肉質嫩滑、牛味相當濃郁。除此之外,仲有一人一盅燉湯:南北杏雪耳煲豬肉,好滋補;人頭大閘蟹最叫人深刻,雖然唔算大隻,但好當造鮮 ,蟹膏濃郁肥美~🔹◉ 任食海鮮區生蠔任食,都幾有鮮味,岩曬大家食夠本!仲有麵包蟹、蝦、螺同青口等等。都頗多肉多膏,而我比較鍾意螺,夠大舊有彈性!🔹◉ 沙律吧好多選擇呀~有沙律菜、粟米、麻辣木耳同蓮藕!隔離仲有壽司吧,同樣選擇多多!🔹◉冷盤三文魚係幾唔錯,滑溜新鮮,仲有芝士、麵包、parma ham , 同埋哈蜜瓜選擇豐富🔹◉熱盤主要係中式熱盤,例如有炒粉絲、雞肉、清酒蜆、燒腩仔、湯 等等。我覺得味道較佳的有南乳豬腳、鴨舌以及 金牌

座位幾寬闊,薄荷綠的裝潢很清新。

🔹◉半自助maincourse

🔹◉ 任食海鮮區
生蠔任食,都幾有鮮味,岩曬大家食夠本!
仲有麵包蟹、蝦、螺同青口等等。
都頗多肉多膏,而我比較鍾意螺,
夠大舊有彈性!

🔹◉ 沙律吧
好多選擇呀~
有沙律菜、粟米、麻辣木耳同蓮藕!
隔離仲有壽司吧,同樣選擇多多!

🔹◉冷盤
三文魚係幾唔錯,滑溜新鮮,
仲有芝士、麵包、parma ham , 同埋哈蜜瓜
選擇豐富

🔹◉熱盤
主要係中式熱盤,例如有炒粉絲、雞肉、清酒蜆、燒腩仔、湯 等等。我覺得味道較佳的有南乳豬腳、鴨舌以及 金牌燒鴨,這三款大家不妨一試

🔹◉ 甜品環節
甜品選擇更多~
有雪糕、雪條、蛋糕以及其他小甜點供應。
我比較喜歡布丁麵包,不會太甜而且布丁滑溜滑溜的。雪糕方面獨愛椰子口味~