2017-01-12 3802 瀏覽
今晚同朋友去試下一門嘅玉子燒⋯點知D service差到食咩都冇味⋯⋯入門口同佢講我book左位,佢黑曬面話:你係有book!你係book半個鐘前lor!我心諗,你唔俾位我咪算lor,我可以走,但你唔好覺得我好似欠左你咁。然後我想睇desert,問佢拿menu,佢話:你食完main course先啦!求佢拿menu都算!重要喺我同朋友中間中插張menu,有冇禮貌啊?然後俾張卡佢look,佢見到銀聯同master,然後好大聲話:我地唔可以用銀聯!然後朋友話:哦。佢又聽唔到然後講左三次:唔可以用銀聯。然後我話:咁你咪用master lor⋯⋯真係好奇怪lor食個飯都要咁受氣!