2023-07-06 419 瀏覽
朋友住筲箕灣附近,於是我哋今晚去咗呢間曾經拎個米芝蓮嘅羅勒印度餐廳,佢哋開咗間分店。原本同閨蜜煩惱緊叫咩好,餐廳職員同我哋講其實有二人套餐,$318 Happy Meal for Two ,唔使再諗食乜嘢,令頭腦放空下。我哋叫咗個Happy meal for 2 ,再升級左Mango Lassi 。之後額外叫咗個打卡一流嘅酸奶醬配脆餅 Pani Poori 。作為芒果控嘅我,都要👍一下個Mango Lassi 🥭💖 頭先睇咗好耐仲諗緊點解見唔到芒果特飲,原來好嘢係唔需要特登去搵,(套餐加$15就有一杯Mango Lassi, $30 兩杯)。濃厚芒果味,仲有奶滑質感。酸奶醬配脆餅,呢個額外點嘅小食,用匙羹筆一羮特製嘅酸甜醬汁,到入去脆餅波波,之後成個波波放入口,可以感受到嗰種薄荷酸甜清新嘅口味,同埋咬落去脆薄嘅口感。香燒雞配咖喱角特製嘅醬汁,有少少辣,成個雞都好滋味。咖喱角就正常發揮,保持到北角原店嘅水準。用佢比嘅青色酸味醬汁,令到食物更加開胃。Garlic Naan食印度菜必要嘅燒餅,用嚟點咖喱主菜,我哋用手食。我哋揀咗蒜蓉味,就咁食都幾香。燒餅比較軟身。Vegetable Curr

Mango  Lassi

作為芒果控嘅我,都要👍一下個Mango Lassi 🥭💖

Pani  Puri

香燒雞  、咖喱角

香燒雞配咖喱角

Garlic  naan

Garlic Naan
食印度菜必要嘅燒餅,用嚟點咖喱主菜,我哋用手食。
我哋揀咗蒜蓉味,就咁食都幾香。燒餅比較軟身。

Vegetable Curry

Vegetable Curry
整體感覺唔辣,第一次食蔬菜咖喱,閨蜜話揀道蔬菜🥬咁樣比較健康。

Lamb  Masala

Lamb Masala
羊肉趁熱食先好食,肉質比較淋,呢一個就有啲辣。

Pulao  Rice

正常發揮嘅印度炒飯,點咖喱食用。
Happy  Meal  For  2

對兩個女仔嚟講,呢個份量,咁樣食落去都幾飽肚。

Mango  Lassi
Pani  Puri