公司附近開佐間酒吧餐廳食西班牙菜,梗係要同同事黎happy hour放鬆下🥰 一轉入條街就見到用霓虹燈黎裝飾既門面好搶眼😚 記得打卡呀~ 已經有其他食客坐出面happy hour緊🙈 雖然唔係好大,但餐廳既每個角落都可以睇到bar位💛仲有!放餐具個位好型好似好高級😂好整齊~.棒棒鵝肝 $78好精緻咁將鵝肝整成三小團,再灑上鹹蛋黃粉作點綴,兩者加埋幾特別,完全估唔到可以咁樣配搭,有種講唔出既味道,味道有少少衝擊,可能唔慣凍食😂 不過配酒食都幾開胃。.薄切慢煮八爪魚 🐙 $78咬落好彈牙,唔會話咬極都咬唔開,切到岩岩好size可以一口食,有啲調味醬同香草配搭,更加入味🥰.巴塞隆拿式烤紅蝦 $88主要用佐橄欖油同香草作調味,帶有少少辣味,紅蝦烤得好香脆,已經變佐軟殼所以可以連殼食🤭 同埋隻隻都好肥美鮮甜~.西班牙薯仔🥔蛋餅 (必嗌💛)$78主角黎啦🥰 一黎到已經覺得勁吸晴😍 有層好邪惡既芝士舖係面😚 一切開啲蛋(?)醬同薯仔粒就一齊跌晒出黎~ 勁creamy!! 蛋餅個皮唔會話整得好咁厚身 一啖過食簡直高級享受🤤真係超好食 飽都會忍唔住食埋佢🤭.西班牙海鮮鍋飯 $188可以話係食西班牙既指定

棒棒鵝肝 $78

西班牙薯仔🥔蛋餅 (必嗌💛)$78
西班牙薯仔🥔蛋餅

西班牙海鮮鍋飯 $188
西班牙海鮮鍋飯

可以話係食西班牙既指定菜式🥘 留意返,原來應該一上就要攪勻佢先🤔 放耐佐先食會有少少癡底😯 但食落口都粒粒分明 仲有啲醬比你可以攪埋一齊食,味道更加有層次😍 配料好豐富:有蝦,蜆,青口同魷魚圈~
Sangria - Red & White $45/glass $270/jar

飲品都大部分酒吧餐廳一樣都係有分happy hour時段~ 所以我見好多食客一收工都已經坐定定摸緊酒杯🍸底🤭 red用蘋果🍎做主打,white就用青蘋果🍏 兩杯都飲落唔錯易入口,唔會話太多酒精味或者偏藥水😂 個人覺得幾岩啲初飲者哈哈🥰 所以我見都幾多人點~ 我個人就比較鐘意white因為有啲清新感覺🌿 red就偏帶有少少甜味~
總結,餐廳主要用食鬼霓虹燈做主題💡,環境都好舒服好適合傾計happy hour,而且西班牙菜比較少食到 原來都幾特別幾正🥰 依個價錢其實我覺得性價比相當高👍🏻 強推!!咁近~有機會我會再黎食🤤

巴塞隆拿式烤紅蝦
西班牙薯仔🥔蛋餅