天氣涼,係時候打邊爐食烤魚啦😝呢間烤魚第一次食,朋友住附近介紹話新開無耐,正宗又好食。平日晚上入座都要等位🙈都幾好生意。.烤魚分幾種,鯇魚、鱸魚、桂花、清江…等,因為得兩個人食,食唔晒咁大條,所以叫左「生猛草鯇魚(大邊)$218」配炎田家雲貴香辣少辣😋,餐廳先將鯇魚輕輕煎熟,再放上烤盤,令魚肉更鮮嫩彈牙,另外,鯇魚嘅細骨唔算太多,啖啖肉真係好滿足。至於湯底用咗大量辣椒、花椒同香料,越食越辣。烤魚可以加配料當打邊爐咁,但由於越食越辣,所以就無再叫配料🙈。.手工餃子🥟木耳豬肉餃$38韮菜豬肉餃$38呢度都幾特色就係除左烤魚仲有其他野食,好似我就幾欣賞個手工餃,皮唔係好薄個種,但好有咬口,木耳豬肉餃個人覺得比韮菜豬肉好食,比較爽身,同埋菜與肉既比例剛剛好。.串燒🍡羊肉串$20/串雞軟骨$16/串串燒每樣最少叫2串,呢間烤魚店除左餃子仲有串燒食,岩晒啲乜都想食少少既人。兩種串燒都好香孜然味,唔會太咸,亦好大串。.🍴鮮魚湯浸娃娃菜$39最後勁想介紹佢個魚湯🤣但叫得太遲,因為食食下太辣想解辣,店員介紹我地叫個魚湯米線/菜,米線就食唔落啦,叫左個菜,點知大碗到…… 講返個魚湯,好清甜無味精,好好明,
生猛草鯇魚(大邊)

手工餃子🥟

串燒
雞軟骨
羊肉

🍴鮮魚湯浸娃娃菜$39
最後勁想介紹佢個魚湯🤣但叫得太遲,因為食食下太辣想解辣,店員介紹我地叫個魚湯米線/菜,米線就食唔落啦,叫左個菜,點知大碗到…… 講返個魚湯,好清甜無味精,好好明,解辣真係一流。
鮮魚湯浸娃娃菜

飲野價錢係一大重點,啤酒$22起大支 ,津路烏龍茶/汽水$15起。價錢抵食小店,種類多,烤魚個種辣夠特別,天氣凍啲黎食多幾次先🎉