2023-01-28
📍Chotto Maki (尖沙咀)尖沙咀漢口道42號漢威大廈地下B號舖Sea Monster: 依款屬於大卷,材料包括蟹柳、炸蝦、青瓜絲、櫻花蝦、炸蒜、紫薯粉、鰻魚汁、自家製醬料⋯蟹柳絲味道非常鮮甜,而家絕對吾乾。炸蝦蝦隻帶爽口,加埋清口既青瓜絲會愈食愈有fresh!蟹柳絲同青瓜絲份量一樣甘多,非常足料!而每個卷物上都灑櫻花蝦、炸蒜、紫薯粉,除左可以令賣相更吸引外,口感亦有吾同既感覺。鰻魚汁為整個卷物調一調味,相信大人同小朋友都會好中意食!Philadelphia: 餐廳除左大卷外,仲有中卷款式比食客選擇添!材料包括三文魚、忌廉芝士、牛油果、飛魚子、蛋黃醬、鰻魚汁⋯三文魚鮮味,中間夾住creamy芝士,充滿香口既牛油果味道。上面帶有飛魚子粒粒同時增加口感。餐廳用左蛋黃醬加鰻魚汁,令整個卷物好似食緊丼飯一樣呢。+$38 (A) 三文魚壽司 (2件) + 三文魚細卷 (4件) + 味噌湯 :凡購買卷物外,可以另加錢 make it a combo。三文魚入口鮮味,飯吾會好乾。依個配搭幾抵食。食完生冷壽司,仲有熱辣辣味噌湯暖下胃,味道方面帶咸咸地。
📍Chotto Maki (尖沙咀)
尖沙咀漢口道42號漢威大廈地下B號舖