2023-01-09 72 瀏覽
呢日放假,打算去灣仔海濱長廊行下,順便過嚟附近嘅呢間「幸屋」食個Lunch,Lunch時間都幾多人環境有啲似日本嗰啲拉麵店,幾有feel🎌其實好耐之前都有嚟食過一次,呢次二訪試下水準先🤗入座後,店員先送上熱茶 或 水,之後就可以自己✍劃紙仔落單️🥟和風餃子 餃子有六粒,煎到有薄脆,唧上美滋醬,灑上香蔥及木魚絲,食落餃子皮薄錎靚,仲有啲肉汁,加上有薄脆,真滋味😋必食!🧀日本芝士年糕一口咬落去,芝士流曬心,煙煙韌韌,非常芝香🍜赤武士辛味拉麵 🌶️辣度2呢碗拉麵可以選辣度嘅,感覺幾貼心!叉燒大大塊,唔會太肥,麵條係粗麵,食落有口感,辣度2唔算太辣,連埋香蔥、芝麻食落好惹味😋仲有一隻溏心蛋🤤🦀北海道蟹味噌湯麵呢個係🍁秋日之選,兩塊大叉燒、3隻蟹鉗及溏心蛋鋪咗係表面,望落去真係好吸引😍飲啖湯先,飲落真係有啲蟹味,一個字:鮮!麵條係幼身,質感都唔錯,好鐘意呢隻叉燒唔肥,但食落一啲都唔柴,而溏心蛋入口即化,整體真係幾正😋

🥟和風餃子

🧀日本芝士年糕
一口咬落去,芝士流曬心,煙煙韌韌,非常芝香

🍜赤武士辛味拉麵 🌶️辣度2

🦀北海道蟹味噌湯麵