2021-11-26
最近天氣都開始好凍,呢個時候岀街食飯多數都要打下邊爐暖下身👍🏻所以今次就試左呢間係北角嘅火鍋店👍🏻真係覺得又正又抵食順治特色卜卜蜆鍋($198)呢個真係要大讚啊👍🏻因為佢嘅材料真係落得一啲都唔少🥰成個鍋都係滿滿嘅蜆同蘿蔔👍🏻有種令人覺得食極都仲有嘅感覺😂加上佢嘅湯雖然唔濃,但蜆味十足仲有少少辣味🥰真心正👍🏻另外佢嘅賣相都好吸引,一擺上台就係一種煙霧離漫嘅感覺👍🏻好有特色手打黃金流心鮮蝦丸($68)呢個係我是日配菜入面最愛嘅一款,因為佢食落真係好彈牙👍🏻又有蝦味,加上仲有黃金流心,真係又香又好食手打蟹子蝦滑+墨魚汁瑤柱滑($128)呢個都好唔錯👍🏻佢哋兩款都係好彈牙👍🏻鮮味又夠🥰係愛吃滑類嘅你哋必叫嘅選擇另外,我哋仲叫左芝士腸、娃娃菜、西洋菜、牛柏葉同金菇👍🏻👍🏻佢哋款款份量都好夠👍🏻質素又唔差👍🏻其中最推薦嘅一定係西洋菜,佢同個湯超級夾,食落好香西洋菜味,個湯都會變得好鮮甜👍🏻推薦
順治特色卜卜蜆鍋($198)
手打黃金流心鮮蝦丸($68)
手打蟹子蝦滑+墨魚汁瑤柱滑($128)