2016-03-20 331 瀏覽
今晚同朋友傾開話想食潮洲野!心血來潮地想吃心夜來潮,餐廳位置對於我呢個香港島人黎講,有點不便,但朋友話好食抵食!所以試試店內裝修屬懷舊feel, 灰色瓦磚牆,高樓底無壓迫感!感覺自然舒服食物方面,就叫了份手打牛丸爽口彈牙!堅係爆汁!咬一啖仔,d肉汁噴左出黎!真係有d唔好意思添。。。湯底亦香濃!叫左份醬鹵鵝翼,鹵水味香濃!紋得非常入味,但係濃而不膩!骨與骨之間既鵝肉亦唔放過,份量亦好足夠仲非常體貼地供應左1對手套比客人方便進食,雖然食完都係要洗手,但已經將手既油淋淋減到最低叫了家常牙籤雞,非常香脆可口,一啖一口,非常方便易食!岩哂小朋友配埋酸辣醬,一流呀最後叫左份潮式炒粉麵,重點係不油膩!炒到非常乾身,夠哂獲氣有大量蔬菜,菇及火腿粉埋一碟,材料普通,但係制成品好味呢

湯底亦香濃!
配埋酸辣醬,一流呀
最後叫左份潮式炒粉麵,重點係不油膩!炒到非常乾身,夠哂獲氣
有大量蔬菜,菇及火腿粉埋一碟,材料普通,但係制成品好味呢