2024-01-01 122 瀏覽
今日行過那間人氣麵包舖,就衝唔住嗅到嗰陣香噴噴嘅焗焗味,令我即刻入去揀咗兩款口水直流嘅包。雖然錯過咗我心水嘅檸檬小食,但唔減我嘅興致。拎起第一個「一辣芝士炸」,簡直係辣味親親之選🌶️。外皮鬆脆,內裡嘅芝士醬濃郁非凡,幾乎係入口即溶,勁creamy又引人!每啖都食到嗰啖粉香辣味,真係夠晒惹味。再嚟,「紅黑達人」簡直就係紅豆控嘅天堂啦🤩。包包柔軟得嚟咁鮮美,啖啖豆沙餡,甜度啱啱好,那香濃嘅豆香,實在太治癒我嘅味蕾喇!不過,「紫薯一丁目」就真係輸諸兩者,紫薯餡雖然夠哂量,但口感同味道就冇咁出色。今次依個美食之旅,一個字 - 正!下次要搵個機會再嚟試多啲款式,特別係當日無緣嘅檸檬名物,定必要品嚐晒全部精品!🥐🍞💕